De studio is vanaf 05 augustus met zomerstop 2024. Wij zijn weer open op 26 augustus.

Druk zijn!

Zoals je waarschijnlijk wel vaker hoort van mensen om je heen is iedereen druk. Druk bezig met allerlei dingen. Ook ik betrap mijzelf erop dit vaak te zeggen als mensen vragen hoe het gaat. Veelal wordt druk zijn in de maatschappij gezien als positief. Een antwoord wat je kan horen na het zeggen dat je het druk hebt of druk bezig ben is; Wauw wat fijn dat het zo druk is, of je bent wel echt goed bezig.
Maar is dit ook zo?

Druk zijn is zo ingeburgerd. Onze levens zijn inderdaad drukker geworden.  We werken meer, willen aan veel dingen deelnemen, willen niets missen, verplichten onszelf om te sporten, gezond te zijn etc etc.

wintersokken met mok

Ik kom er steeds meer achter dat ik niet mee wil doen en de rust op zoek. Vooral in dit jaargetijde. De herfst. Indien je luistert naar de natuur zie en hoor je de rust die zich aandient om los te laten van wat zo belangrijk lijkt maar je op dit moment niet meer nodig hebt en rust te vinden in de verstilling van de winter.  Of anders gezegd, afstand nemen van je zo drukke leven. Relativeren over wat er echt toe doet.  Zo maak je de eerste stap/ beweging van druk zijn naar rust.

En Nu?
Vanaf dit moment is het een uitdaging om iedere dag even een moment van afstand te nemen en te kijken wat voor jou nodig is. Heb je het echt druk of houd je dit zelf instant. Heb jij het gevoel geleefd te worden of ervaar je ongewenste stress. Weet jezelf niet waar je zou kunnen beginnen met verandering. Hieronder een aantal tips die toepasbaar zijn.

  • neem 5 minuten per dag pauze en omcirkel dit desnoods in je agenda. Doe niets. Dus ook niet even die belangrijke e-mail versturen ;)
  • Focus je één keer per dag op je ademhaling. Adem rustig in via de neus en breng de ademhaling zo ver mogelijk naar de buik. Adem hierna rustig uit via de mond
  • Laat op één moment van de dag al je gedachten gaan zoals ze willen gaan en bespreek deze gedachten met iemand mocht je hier behoefte aan hebben.
  • Kijk terug aan het einde van iedere dag en schrijf 3 positieve gebeurtenissen van die dag op. Stop ze in een bus of pot en bekijk ze na een lange tijd.

Wil je nog bewuster bezig zijn om rust te vinden, Sylvia en ik hebben voor jou een heerlijke (vinden wij ;) )
winter retreat opgezet die je kan boeken bij Sterrenyoga.
Eén dag vol met yoga, (Yin yoga, Hatha flow, Yoga Nidra) art en rust. De mini-retreat die jou lichamelijk en geestelijk voorbereid op de winter.
Gun jij jezelf deze dag? Meld je dan hier aan!