Alle docenten

Angélique

Mijn naam is Angélique, oprichter van Sterrenyoga en sinds een aantal jaar eigenaar van Studio Sterrenyoga in Bleiswijk. Na zelf yogalessen te hebben gevolgd ben ik een teacher opleiding gaan doen. Ik heb mij verdiept in verschillende specialisaties zoals kinder yoga, tiener yoga, yoga en hormonen, zwangerschaps yoga en anatomie/fysiologie met yoga. De lessen die ik geef worden in Hatha met flow gegeven en zijn iedere week verschillend. Dit komt voort uit de vraag van cursisten die om verschillende redenen naar yoga komen. De één komt voor verdieping, de ander voor ontspanning en een derde komt voor kracht en houding. Yoga betekent voor mij leven en de weerspiegeling van hoe ik in het leven sta.

Sylvia

Mijn naam is Sylvia. Vanaf mijn 27e beoefen ik yoga bij gerenommeerde yogadocenten met uiteenlopende achtergronden. Om me verder te verdiepen in de yoga, volgde ik een teacher-opleiding. Daar ontdekte ik yoga in de meest brede zin van het woord; de yogafilosofie vanuit de Hatha Yoga en het achtvoudige pad van Patañjali. Voor de yin/yang-balans beoefen ik ook Kyokushin karate, daar heb ik inmiddels 5e kyu-graad behaald. Karate kent ook oude tradities, het Budo. Budo is de krijgskunst, de grondhouding van de krijger. De essentie daarvan is om in harmonie te komen met lichaam en geest. Vanuit deze basis geef ik Hatha-lessen in flow met aandacht voor balans, lichaam en geest.

Curig

Mijn naam is Curig. Sinds een aantal jaar ben ik geïnteresseerd geraakt in yoga. Vanuit mijn nieuwsgierigheid ben ik een opleiding begonnen waarin alle aspecten van yoga zoals de yogafilosofie, geschiedenis van yoga, anatomie en zelfontplooiing voorbij komen. Eigenlijk wordt hierdoor mijn interesse alleen maar groter. De lessen die ik geef komen voort uit de klassieke Hatha. In Hatha sta je statisch in de asana (houding) Dit voelt voor mij fijn omdat er een bepaalde discipline bij komt kijken. De vertaling van Hatha betekent dan ook volhardende discipline.

Marleen

Tekst volgt nog