Alle yoga vormen

Er bestaan veel verschillende vormen van yoga waarbij beweging altijd samenwerkt met ademhaling. Van rustig en stil, verlengend en dynamisch tot uitdagend en volhardend. In onze studio is er keuze uit verschillende vormen en lessen waar altijd eigen fysieke en mentale gezondheid voorop staat.

Hatha yoga

Hatha Yoga is de meest bekende vorm van yoga en betekent volhardende discipline. Bij Hatha Yoga (ook wel de lichamelijke vorm van yoga genoemd) leer je het beheersen van je lichaam en adem. Hatha Yoga brengt je naar binnen en geeft de ruimte om het leven zelf te onderzoeken en te leven. De les wordt opgebouwd uit statische houdingen die in een volgorde van chakra 1 naar chakra 7 beoefend worden met als doel balans te vinden.

Yin yoga

Een vorm van yoga dat zich richt op het versterken en versoepelen van het bindweefsel. (dit bevindt zich onder de spieren) Yin Yoga bestaat uit 27 houdingen, door deze houdingen langer (min. 3 minuten) aan te houden mogen de spieren juist ontspannen en stretch je het bindweefsel ook wel fascia genoemd. Bij dit stretchen krijgt het bindweefsel een betere hydratatie en wordt soepeler. Door de versoepeling van het bindweefsel ontstaat er ruimte voor een goede doorbloeding van de meridianen. Dit zijn energiebanen in de huid, en zorgen voor een goede doorstroming van prana (levensenergie) Wanneer de levensenergie goed kan stromen heeft dit een positief effect op de algehele gezondheid zowel fysiek als mentaal.

Hathaflow

Bij hatha in flow wisselen de houdingen (asana's ) op een rustige dynamische en vloeiende wijze elkaar af. Dit op het ritme van ieders persoonlijke ademhaling. Vaak beginnend met de zonnegroet volgt iedere les een specifiek onderwerp. Iedere dag, groep en individu is anders wat ervoor zorgt dat erbij iedere les een andere dynamiek ontstaat. De les bestaat uit staande houdingen, balanshoudingen, torsies, zittende houdingen en liggende houdingen.

Yoga voor mannen

Mannenyoga wordt gegeven in Hatha of Hatha Flow. Bekend is dat mannen vaak grenzen zoeken. In de mannen les mag je de grens zoeken en bewust van worden. De ervaring doet inzien dat bezig zijn met de houdingen (asana's) het lichaam flexibeler maakt, blessures voorkomt en de ademhaling tot rust laat komen. Het uur begint met kracht en lichaams beheersing waarin iedere houding een uitdaging kan zijn en eindigt in ontspanning waar de ontlading van stress plaatsvindt.

Pilates

Pilates versterkt en versoepelt het gehele lichaam vanuit de core. Dit zijn de diepere buik en rugspieren die de gehele ruggengraat, de bekken en de schouders met elkaar verbinden. Door bewust en geconcentreerd bezig te zijn met core stabiliteit en ademhaling verbeterd de algehele lichaamshouding en voorkomt het blessures.