Positiviteit

Een woord wat voor ieder mens en andere lading heeft.
Soms wordt positiviteit gekoppeld aan naïviteit,
soms aan synoniemen zoals: vast zeker, optimistisch, overtuigend,
soms alleen als de tegenhanger van negativiteit. (het glas is halfvol of halfleeg)

In de afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar de effecten van een positieve levenshouding. Deze onderzoeken tonen aan dat positiviteit een belangrijk deel is voor het ervaren van tevredenheid en geluk en de verbreding van ons beeld. Verder is aangetoond dat positiviteit het lichamelijk welzijn op celniveau beïnvloedt. Het kan bijvoorbeeld je bloeddruk verlagen, je lichaamsgewicht verbeteren en je immuunsysteem versterken. Dit alles komt doordat positief denken invloed heeft op het hormoon endorfine. Dit hormoon heeft invloed voor het hebben van een gelukkig gevoel en geeft een bepaalde verdoving aan het lichaam.

Als ik naar mijzelf kijk dan sta ik graag in een positieve levenshouding. Het is nu eenmaal een vaardigheid om makkelijker om te gaan met je leven. Als ik lekker in mijn vel zit bekijk ik alles door een positieve bril en ben ik zeker gezelliger en leuker voor mijzelf, vrienden, familie en mensen in mijn omgeving.
Al heel lang is 1 van mijn favoriete quotes: Carpe Diem. Pluk de dag.
Simpel uitgelegd, geniet van elke dag in je leven, geniet van wat je ziet, hoort, ruik etc. Gebruik je zintuigen en verbaas jezelf. Maak een dansje of een sprong in plassen als het buiten regent. En niet onbelangrijk Denk Om. Hierdoor wordt je vrolijker en krijg je echt meer energie.

Een mooie yogahouding voor meer positiviteit is the Wild Thing (Camatkarasana) Camatkarasana
Deze houding opent en zorgt voor verbinding tussen het hoofd, het hart en de bekken op een speelse manier. Het is soms een struggle om in de houding te komen, maar ben je er dan komt er een gevoel van plezier en positiviteit wat door het lichaam stroomt. Let wel op dat je goed volgt welke stappen je maakt om in deze houding te komen en te staan.

Mocht je meer informatie willen hoe positief in de dag te staan neem dan eens contact op met Mariska.
Samen kijk je met haar in de start van het nieuwe jaar of je gehele hormoonhuishouding in orde is waardoor je met plezier dit jaar in kan gaan en al je doelen kan behalen.