Tijdsbesef

Alweer 2 maanden voorbij in het nieuwe jaar. Mij is wel eens verteld hoe ouder je wordt hoe sneller de tijd voor bij gaat.
Hier zijn verschillende theorieën over. De makkelijkste en voor mij duidelijkste heet heel netjes:

De Proportietheorie.
Hierin wordt gezegd dat de gevoelsmatige tijdsduur vergeleken wordt ten opzichte van de totale levensduur op dat moment. Dus voor een tienjarige is 1 jaar één tiende van zijn/haar leven terwijl voor een 90 jarige dit maar één negentigste is.  Ben je dus jong (10 jaar) dan duurt 1 jaar en alle momenten in dat jaar lang ten opzichte van je gehele leven. 
Tijd dus om eens een moment stil te staan of in ieder geval een moment voor jezelf in te plannen voordat het tijdsbesef je in de maling neemt.

De lente is hier een uitgesproken moment voor.  De natuur komt weer in beweging, de dagen worden langer en de zon laat zich meer zien. Er is vaker behoefte aan buitenlucht en activiteit. Door letterlijk in de zon te zitten geef je jezelf energie om actie te nemen, door een goede wandeling in de lente laadt je jezelf op, of je geeft jezelf op voor het mini retreat Yin Yoga en Yoga Nidra op zaterdag 25 maart 2023 en zet jezelf in beweging met houdingen gericht op deze tijd. Meer informatie over deze dag vind je op onze website