Meditatie. Wat is het en kan het betekenen.

De afgelopen jaren heb ik vaak de vraag gekregen of ik ook meditatie lessen gaf of wilde geven. Mijn gevoel zei dit niet te doen. Zelf mediteer ik als ik hier behoefte aan heb, maar het geven van lessen klopte in mij niet. Hoe fijn is het dat er dan iemand op je pad komt die dit kan en wilt gaan doen. Zo is er een nieuwe samenwerking ontstaan en komt Meditatie als onderdeel op het vaste rooster. Om duidelijk te maken wat meditatie is en wat het kan betekenen heb ik gevraagd of Resma op haar manier wilt uitleggen hoe zij dit inzet.

Resma

Het leven kan vergeleken worden met een grote puzzel. De puzzel die gevormd is uit opvoeding, gedachten, maatschappij, verwachtingen etc. Dit wil niet zeggen dat de puzzel (het leven) jouw puzzel is. Ieder heeft een eigen puzzel die gevonden kan worden met verschillende hulpstukken. Mediteren is één van de hulpstukken die je kan inzetten om jouw puzzel te vinden en verder te creëren. Met behulp van meditatie is het mogelijk terug te gaan naar je innerlijke ik en de puzzel te vinden vanuit binnen. Meditatie leert je makkelijker los te laten, accepteren en afscheid te nemen van puzzelstukjes (situaties en gebeurtenissen) in je leven.

 Daar komt veel bij kijken. Sommige puzzelstukken zullen er niet meer in passen, ga je ze een plekje geven in de nieuwe puzzel of ga je ze vervangen. Op sommige puzzelstukken zullen er scheurtjes zitten, misschien een gat of is de kleur vervaagd. Hoe ga je daarmee om, ga je ze camoufleren of ga je ze in het zonnetje zetten, observeren omarmen en helen. Want dat hoort nu ook bij je leven en dat maakt jou uniek, daar ben jij sterker door geworden. Mediteren leert je alles te accepteren zoals het is en hoe je daar je kracht uit kunt vinden.

Het hoeft niet perfect te zijn, je hebt er alles aan gedaan om naar de buitenwereld perfect over te komen maar nu mag je weer jezelf zijn. Er ontstaat een nieuwe puzzel, je oude beeld is veranderd. De puzzel die nu bestaat is uniek, dit ben jij. De vorm van de puzzel is veranderd, de kleur, het beeld, sommige stukken zijn weg en sommige zijn nieuw.

Welkom terug naar je ik. Creëer je eigen puzzel zo mooi, zo groot, zo kleurrijk als jij dit voelt en wilt, gooi je emmer leeg van alle stukken (pijn, frustratie en verdriet) en vul je emmer met positieve energie, liefde en ervaar het geluk in jou leven.

Leer door te mediteren weer:

  • Goed te ademen

  • Je open te stellen voor verandering

  • Te vergeven en lost te laten

  • Je gedachten te controleren

  • Meer te vertrouwen op je intuïtie

  • Liefde te ontvangen, te voelen en te geven

  • Te observeren en niet te oordelen

  • Minder zorgen te maken over wat een ander van je denkt en vindt

  • Jezelf weer te laten zien zonder ego en zonder masker