Eerste Blog

Al een lange tijd staat een blogfunctie op het verlanglijstje voor de website van Sterrenyoga. Maar... de gedachten wat interessant zou zijn voor of de moeite waard zou zijn voor de lezers hield de afstand van het werkelijk schrijven.

 

Op dit moment is het de eerste dag van de zomervakantiesluiting sinds 3 jaar. Echt even vakantie, geen directe mail beantwoorden, geen directe lessen geven en alleen bezig zijn met het gezin en plezier hebben. Of hoe het ook wel wordt genoemd: tijd om op te laden en te stralen vanuit binnen naar buiten. Terwijl ik zit te mijmeren dat de zomer in verbinding staat met het hart ( wat staat voor liefde, warmte en vreugde, gezelligheid en delen) komt de gedachte in mij op om te delen waarom de studio de naam Sterrenyoga heeft met als logo de vijfpuntige ster.

 

Zo lang als ik zelf kan herinneren word ik blij van sterren. Sterren hebben iets mysterieus, onbekends en stralen altijd krachtig in de nacht samen met de maan. Soms zichtbaar, soms minder zichtbaar. Sterren die samen een groep vormen waardoor we als mens op deze aarde met benodigde kennis de weg kunnen vinden in oost, west, noord en zuid. De enkele ster met vijf punten al heel lang bekend is als een krachtig symbool waar in de verschillende werelddelen een belangrijke betekenis aangegeven is. 

Zo gaven de Pythagoreeërs de vijfpuntige ster de naam Ugieia, wat vertaald gezondheid betekend, en waarvan de 5 letters staan voor de 5 elementen.

  • U- Hudor Water
  • G- Gaia   Aarde
  •  I- Idea   Geest
  • EI- Heile  Vuur
  • A- Aer    Lucht

Verder staan de 5 punten voor de zintuigen; zien, ruiken, voelen, proeven en horen.

Voor mij een basis gevoel waar ik compleet veilig ben.

Sterrenyoga logo

 

Het was hierdoor ook vanzelfsprekend en kloppend dat het logo de vijfpuntige ster Utthita Tadasana zou worden. Een yogahouding waarbij je actief verlengt en rotsvast staat.

De houding/ asana geeft energie, verlengt de ruggenwervel en opent het hartgebied wat zorgt voor een betere circulatie van bloed en ademhaling. En een goede manier om je eigen balans te vinden.

 

Het leuke van al deze informatie voor mij en hopelijk ook voor jou is dat door de geschiedenis heen veel overeenkomsten zijn wat alles en iedereen uit verschillende culturen met elkaar verbind. Dat yoga staat voor verbinding. Verbinding van je lichaam en gedachten en verbinding van jou met alles om je heen.