Afsluiting van het jaar 2023

De laatste weken van het jaar 2023 zijn een feit. Net als ieder jaar komen de chakra's voorbij. Beginnend bij het eerste en eindigend met een les waar alle chakra's aan bod komen. Mij wordt ieder jaar, als we beginnen met Muladhara chakra na de herfstvakantie, gevraagd waarom dit herhaald wordt specifiek in deze tijd van het jaar.
Hier is geen theorie voor; mijn gevoel vindt het fijn om in de loop van de herfst naar de winter, wanneer de dagen korter worden en de natuur zich naar binnen keert, te beginnen aan het herpakken van jezelf en dit te doen door eerst te gronden. Vanuit hier je creativiteit in te zetten wat je wilt houden en wilt loslaten. Wat er overblijft van
jezelf als je losgelaten hebt en je vuur gevonden hebt. Er ontstaat ruimte om lief te zijn voor jezelf en je omgeving. En je uit mag spreken wat je wilt delen.

De laatste les van het jaar voordat het kerst is wordt soms (dit ligt geheel aan de docent ) afgesloten met een kaarsmeditatie om het lichter/langer worden van de dagen een begin te geven en rust in jezelf te krijgen voor de gezellige drukte van de feestdagen.

De drukte van de feestdagen is een goed moment om even afstand te doen van het ritme van de week en hierdoor een goed moment en rede om de studio een week te sluiten. Dit jaar zal dit zijn vanaf zondag 24 december t/m nieuwjaarsdag maandag 1 januari. De eerste les vindt hierdoor plaats op dinsdag 2 januari 2024. Zoals iedere vakantie en sluitingsperiode zullen de online lessen voor iedereen open staan zodat als je hier behoefte aan hebt toch een les kan volgen.

In het nieuwe jaar hopen wij dat er weer veel mooie veranderingen zullen komen vanuit de studio. Mocht je zelf een leuke inbreng hebben zoals een idee voor een workshop of een verandering op wat voor gebied dan ook dan horen de docenten dit graag. In verbinding met elkaar help je jezelf en anderen om te groeien.

Vanuit deze koude en natte week wenst het team ieder alvast een ongelooflijk gezellige, mooie, inspirerende en vooral gezonde feestdagen toe en natuurlijk een liefdevol 2024.