Kinder en tieneryoga

Steeds meer mensen zien de positieve effecten van yoga bij kinderen en tieners. Het drukke leven die ook deze 2 leeftijdsgroepen bereikt kan zorgen voor onzekere volwassenen, kinderen die zich minder vrolijk voelen en tieners die sneller somber zijn. Door yoga te brengen naar de belevingswereld van beide groepen vinden zij balans en brengt dit evenwicht in hoe zij naar zichzelf en anderen kijken. Zonder oordeel maar met respect.

Kinder yoga

Kinderyoga is in grote zin hetzelfde als volwassen yoga. Het verschil is dat spelenderwijs de houdingen en ademhaling naar de belevingswereld van een kind gebracht worden. Op deze manier werken de kids onbewust aan hun zelfvertrouwen en bouwen ze respect op naar zichzelf en anderen. Het is belangrijk bij kinderyoga om veel plezier te hebben en niet beter te willen zijn dan een ander.

Tiener yoga

Wat is yoga en wat kan dit voor jou als tiener betekenen? Yoga is van oorsprong niets meer of minder dan mentaal en fysiek goed voor jezelf zorgen. Hoe fijn is het dan om in deze leeftijdsfase waar er zo veel gebeurd het contact bij jezelf te houden, te ontspannen en hierdoor alle eisen van jezelf en anderen weer te kunnen ordenen.